1. Home
 2. Scriptie drukken

Scriptie drukken

Een scriptie of proefschrift drukken

Proefschrift of scriptie drukken: snel, goedkoop en professioneel

vrouw met boek

Een proefschrift of scriptie drukken is simpel. Dat kan zelfs op elke willekeurige printer. Maar wellicht hecht je toch een beetje meer waarde aan je werk. Een proefschrift of scriptie maak je meestal maar één keer. Daarom kun je bij ons je werk professioneel in boekvorm maken. Dat ziet er niet alleen beter uit, maar is ook nog eens een stuk goedkoper dan thuis op je printer of bij de copyshop met een ringbandje. 24bookprint helpt je stap voor stap. Je kunt voor je proefschrift of scriptie zelfs kiezen tussen een zachte kaft (paperback) of een harde kaft (hardcover).

Voor je scriptie of proefschrift kies je uit 3 verschillende papiertypes:

 • Creme papier (90 gram):
  Aanbevolen voor bijv. verhalende scripties/proefschriften.
  Min. 26 pagina’s voor paperback / 49 pagina’s voor hardcovers
 • Wit papier (HVO, 80 gram):
  Aanbevolen voor bijv. zakelijke scripties/proefschriften met of zonder tabellen.
  Min. 40 pagina’s voor paperback / 79 pagina’s voor hardcovers
 • Semi-glans wit papier (115 gram):
  Aanbevolen voor geïllustreerde scripties/proefschriften met  foto’s. Dit geeft het mooiste resultaat
  Min. 43 pagina’s voor paperback / 98 pagina’s voor hardcovers

Je kunt je scriptie of proefschrift gewoon als enkel exemplaar bestellen. Zo kun je dus ook eerst een correctie-exemplaar laten maken. Vanaf 3 exemplaren bieden we al aantrekkelijke volumekortingen aan. Bekijk onze prijscalculator om direct te zien wat je scriptie of proefschrift in boekvorm gaat kosten. Let er wel even op dat het een paar dagen duurt voordat je boek bij jou in de bus ligt.

Hoe maak je jouw proefschrift of scriptie als boek?

Een proefschrift of scriptie drukken – het proces

Je maakt je scriptie/proefschrift in slechts een paar stappen. Als je wil kun je het daarna ook te koop aanbieden voor mensen die interesse hebben in jouw kennis

20170724 Element Circle Nr1 - v1-0 - 20x20pixels

Basis instellingen

Kies tussen een paperback of een hardcover voor je scriptie/proefschrift.  Bepaal vervolgens welk formaat je boek moet zijn. A4 is het standaardformaat voor de meeste scripties. Proefschriften zijn in een kleiner formaat, zoals A5. Je bent echter nergens aan gebonden. Je kunt zelfs een ISBN kiezen, al is dat in de meeste gevallen niet verplicht.

20170724 Element Circle Nr2 - v1-0 - 20x20pixels

Upload bestanden

Upload je scriptie/proefschrift als Word of een PDF. Om het gemakkelijk te maken kun je onze Word templates gebruiken. Via ons gratis tooltje kun je eenvoudig je eigen omslag maken. Of uploadt een zelfgemaakt PDF-, jpg- of png-bestand voor je scriptie.

20170724 Element Circle Nr3 - v1-0 - 20x20pixels

Prijs en testexemplaar

De prijs van je boek hangt af van het aantal pagina’s, de papierkwaliteit, de binding en of je binnenwerk kleur heeft. Als je de stappen aan het doorlopen bent, kun je een testboek bestellen. Op basis daarvan kun je dan aanpassingen doen en je definitieve versie bestellen.

20170724 Element Circle Nr4 - v1-0 - 20x20pixels

Je boek verkopen

Een leuke gadget bij 24bookprint is dat je je scriptie of proefschrift ook kunt verkopen aan geïnteresseerden. Hiervoor krijg je een link ter beschikking. Dit kost je verder niets. Je bepaalt zelf de verkoopprijs van je werk en krijgt dus ook een marge per verkocht exemplaar. Als iemand je scriptie of proefschrift koopt, wordt deze automatisch gedrukt, verwerkt en verstuurd.

Ik heb net m'n bestelling ontvangen en ik ben echt onder de indruk! Een scriptie als boek maken kun je dus helemaal zelf.

Linda de Vries, Studente Erasmus Universiteit Rotterdam