Kookboek maken

Het creëren van een kookboek gaat niet alleen over het vastleggen van recepten; het is een kunstvorm die uw unieke stem en culinaire visie de wereld in brengt. Door uw keukengeheimen te delen, inspireert u anderen om te experimenteren en hun eigen smaakavonturen te beleven. Of het nu gaat om een familie recept dat generaties lang is doorgegeven, of een innovatieve creatie die uw eigen culinaire reis weerspiegelt, elk recept vertelt een verhaal. Waag de sprong en laat uw culinaire creativiteit de vrije loop; uw kookboek kan de volgende culinaire inspiratiebron worden.

Manuscriptsjablonen

Deze uitzonderlijke opmaak gaat niet lichtzinnig om met kwaliteit. Het kan tientallen jaren dienst doen als uw betrouwbare keukenassistent. Desondanks zijn de druk- en verzendkosten hoger dan die van andere opties.

 • Omslag Type: Hardcover

  Gemaakt om langer mee te gaan in een kookomgeving

 • Formaat: 193 x 260mm

  Zodat je je ogen niet belast in de keuken

 • Papiersoort: Semi-glans wit

  Voor de beste foto’s van gerechten

 • Omslag Afwerking: Glans

  Voor een exclusieve uitstraling

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Laat je creaties in volle glorie zien!

Deze pragmatische opmaak is een vereenvoudigde variant van het luxe alternatief. Hierdoor worden de drukkosten verlaagd zonder enige concessie te doen aan het uitgebreide formaat dat leesgemak bevordert.

 • Type Omslag: Paperback

  Lichter dan een hardcover, en goedkoper te produceren

 • Formaat: 193 x 260mm

  Zodat je je ogen niet belast in de keuken

 • Papiersoort: Semi-glans wit

  Voor de beste foto’s van gerechten

 • Omslag Afwerking: Mat

  Voor een exclusieve uitstraling

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Laat je creaties in volle glorie zien!

Deze kleinere versie is voordeliger om te drukken en bezorgen. Dit kan dienen als een praktische keukenplanner voor het verzamelen van jouw recepten. Overweeg het weglaten van foto’s om het nog betaalbaarder te maken.

 • Type Omslag: Paperback

  Lichter dan een hardcover, en goedkoper te produceren

 • Formaat: 155 x 235mm

  Houdt de verzendkosten laag

 • Papiersoort: Semi-glans wit

  Kan vervangen worden door wit als je geen foto’s gebruikt

 • Afwerking: Glans

  Houd het stijlvol

 • Kleur Binnenwerk: Kleur

  Zwart-wit foto’s van eten zijn niet zo leuk

Kookboek omslag ideeën

Over het algemeen bestaan er rie categorieën van kookboekomslagen. Degene die maaltijden presenteert, degene die het thema van je recepten presenteert, en degene die de chef-kok tentoonstelt. Tenzij je op het punt staat beroemd te worden, adviseren we je om je focus op de eerste twee stijlen te leggen. Het showcasen van je meest fotogenieke creatie op het voorblad of een stijlvolle abstracte weergave van de door jou gekozen keuken is altijd een goede coverkeuze.

Hoewel, het staat je vrij om een zekere dosis creativiteit toe te passen in hoe je het voedsel op de cover presenteert. Een interessante afwisseling voor de standaard social media voedselafbeeldingen zou een meer artistieke aanpak zijn, zoals de visuals die je op een Ottolenghi-boek kunt verwachten.

kookboekomslag voorbeeld

Foto

Het is logisch dat mensen graag willen koken wat ze het liefst eten. Dus door jouw topgerecht te tonen op de cover van je kookboek, trek je de ideale kok aan.

Het is van belang om een adembenemende foto van jouw gerecht te gebruiken om dit te realiseren. Niets is minder aantrekkelijk dan een niet aantrekkelijke foto van een gerecht. Mocht je fotografie niet jouw sterkste punt zijn, schroom dan niet om hulp te vragen aan vrienden en familie, of misschien zelfs het inhuren van een professional overwegen.

kookboekomslag voorbeeld

Thematisch

Hoewel kookboeken die een verrukkelijk gerecht op de cover hebben zeker mooi zijn, vallen ze wel binnen de standaard. Mocht je een keer iets anders willen, dan kun je altijd overwegen om het tegenovergestelde eens uit te proberen. Met een moderne, minimalistische stijl kun je tegenwoordig geen misstap maken. Bij dit type boekomslagen is het uiteraard van belang dat je de essentie van je boek overbrengt door middel van de titel, de kleuren en, indien van toepassing, de beeldende elementen.

kookboekomslag voorbeeld

Retro

Je kunt fotografische elementen opnemen met behoud van de tekst als middelpunt om een omslag in retrostijl te maken. Zorg ervoor dat het verband tussen je foto en de recepten in je boek duidelijk is, zodat ze de titel van je boek benadrukken.