Je boek laten drukken: het proces in detail

Het laten drukken van je boek is eenvoudig

Tot voor kort moest je voor het drukken van jouw boek honderden exemplaren tegelijkertijd kopen of waren de kosten per boek extreem hoog. Door de ontwikkelingen op het gebied van digitaal printen is het tegenwoordig mogelijk om je boek in kleine oplage goedkoop te laten drukken. Al vanaf 1 exemplaar. Hoe werkt dat nou in detail?

Hoe kan je je boek laten drukken?

1. Account

De eerste stap is in een oogwenk gedaan. Je gaat naar 24bookprint, klikt op Direct Beginnen en vult de registratievelden in voor je gratis account. We sturen je vervolgens binnen enkele minuten een mail met een activatielink naar het emailadres dat je hebt opgegeven. Open de email, klik op de activatielink en je account is geactiveerd. Je kunt beginnen! Goed om te weten: we werken niet met contracten of iets dergelijks, je kunt op ieder gewenst moment je account laten verwijderen. In het scherm Accountinstellingen leg je je adresgegevens vast, dat is nodig om straks te kunnen bestellen. Alleen wanneer je ook je boek wenst te verkopen en geld wil verdienen met je boek moet je je bankgegevens invullen. 

2. Nieuw boek

Om echt van start te gaan klik je op Nieuw Boek. Je bepaalt in deze stap of je een paperback of hardcover versie wenst te laten drukken, je kiest het formaat, de papiersoort en of je omslag mat of glans moet zijn. Ook geef je aan of het binnenwerk in zwart-wit of in kleur is. Wanneer je voor kleur kiest dan meet onze software automatisch het aantal kleurenpagina’s nadat jij je binnenwerk hebt geupload. We berekenen alleen een hogere paginaprijs voor die pagina’s die daadwerkelijk in kleur zijn. Tot slot willen we ook de titel van het boek weten en wie de auteur is. 

3. Manuscript

In deze stap upload je je binnenwerk. We verwachten dat je deze kant-en-klaar en helemaal opgemaakt uploadt. Bij voorkeur als PDF en zonder snijtekens. De pagina’s moeten in het document onder elkaar geplaatst zijn en niet als paar naast elkaar. Na het uploaden tonen wij een PDF zoals je boek wordt gedrukt. Controleer deze goed! Je kunt zo vaak als je wenst een nieuwe versie van je binnenwerk uploaden. Ben je nog bezig met het schrijven van je binnenwerk? In deze stap geven we je ook een hele reeks aan praktische tips over het schrijven. Hetzelfde geldt voor het opmaken van je manuscript. Zie ook de pagina Boek maken. Je kunt voorafgaand aan deze stap ook nog kiezen of je een isbn wenst, dat maakt je boek net wat formeler.

4. Omslag

We raden je aan om ruim de tijd te nemen om een hele mooie omslag te maken. Uiteindelijk is de omslag toch het visitekaartje van jouw boek. Bij een kookboek bijvoorbeeld moet je trek krijgen wanneer je de omslag ziet, bij een thriller moet je de spanning voelen, een fotoboek laat een topfoto zien, een magazine nodigt je uit om te lezen en bij een educatief, wetenschappelijk of trainingsboek spat de professionaliteit van de omslag af. Dit klinkt voor de hand liggend, maar we hebben te vaak gezien dat de omslag even snel wordt afgeraffeld en dat is zonde. Je kunt zelf een omslag uploaden als PDF, JPG of PNG file of je kunt de omslag maken met onze Cover Designer. In de stap Omslag opmaken geven we je diverse tips hoe je een goede omslag kunt maken. Voorafgaand aan deze stap vragen we of jij je boek ook wenst te verkopen. Is dit niet het geval, dan hoef je alleen de achterflaptekst in te voeren. Is dit wel het geval, dan vragen we je om nog wat additionele informatie in te voeren. Kijk ook bij boek maken. 

5. Proefexemplaar 

Op het moment dat je boek gereed is adviseren we je om eerst je bestanden te controleren en vervolgens een of een paar proefexemplaren te bestellen. Hoe graag we ook zien dat je direct 100 exemplaren bestelt, het is van belang dat je zeker weet dat je boek er goed uitziet en de ervaring leert dat er altijd nog schoonheidsfoutjes in het eerste exemplaar zitten. We gebruiken altijd de bestanden zoals die zijn op het moment van bestellen. Heb je eenmaal betaald, dan gaan wij aan de slag om je boeken te drukken. De processen zijn vergaand geautomatiseerd en we beginnen heel snel na het bestellen al met het drukken, dus veranderingen doorvoeren na het bestellen of je order annuleren is in de regel niet mogelijk. Op het moment dat we je bestelling, na circa 2 – 5 werkdagen, overdragen aan de bezorgdienst sturen we je een verzendbevestiging met tracking code. Zo kun je zelf de verzendstatus van je bestelling volgen!

6. Bestellen en verzenden

Je kunt zo vaak als je wenst je boeken laten drukken, al vanaf 1 exemplaar. De levertijden zijn gemiddeld 3 – 5 werkdagen voor een paperback en voor een hardcover 1 – 2 werkdagen langer. Bij grotere oplages, vanaf 100 exemplaren, zal de levertijd slechts een dagje langer worden. Bij Mijn bestellingen houden we je bestelhistorie en vind je ook de facturen per bestelling. Deze kun je downloaden ten behoeve van je administratie. 

Je kunt op ieder gewenst adres je boeken laten bezorgen, ook in het buitenland. We drukken boeken in Duitsland, Nederland/België, Frankrijk, Spanje/Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast bezorgen we over de hele wereld.