1. Home
  2. Boek drukken
  3. Boek drukken: kleine en grote oplage

Boek drukken: kleine en grote oplage

Jij bepaalt hoeveel boeken je laat drukken

Dankzij de technologie van printing on demand is het mogelijk om ieder aantal boeken te laten drukken. Zelfs 1 boek kan al goedkoop worden gedrukt en je kunt zo vaak bestellen als je wenst. Vanaf circa 400 boeken stappen we over op offsetdruk en zijn de drukkosten per exemplaar nog lager.

Printing on demand en offset druk

Voor het laten drukken van je boeken, magazines en rapportages worden twee verschillende druktechnieken gebruikt: digitaal printen en offset druk. We zullen je niet vermoeien met de techniek achter beide methoden, maar bij digitaal printen wordt vanaf de computer de printmachine direct aangestuurd en wordt er rechtstreeks op het papier gedrukt en bij offset printen worden eerst drukplaten gemaakt, wordt de inkt via de drukplaat op een rubberdoek doorgegeven en vervolgens op het papier gedrukt. Digitaal printen leent zich dus voor de kleine oplages en offsetdruk kent hoge opstartkosten (de drukplaten) en is dus pas interessant bij grote oplages. We lopen beide mogelijkheden even langs aan de hand van relevante criteria.

Boek in kleine oplage drukken

Wanneer je ervoor kiest om een kleinere oplage boeken te laten drukken, dan ben je volledig flexibel. Je hebt maar een hele kleine voorraad en je hebt dus nagenoeg geen financieel risico. Je kunt op ieder gewenst moment je binnenwerk of je omslag aanpassen. Bijvoorbeeld naar de actualiteit. Of in het geval van trainingen en workshops kun je het lesmateriaal volledig laten aansluiten op de doelgroep. En dat straalt professionaliteit uit. Je kunt ook boeken personaliseren door bijvoorbeeld persoonsgebonden pagina’s toe te voegen of een gepersonaliseerde omslag te maken. Kortom, je hebt maximale flexibiliteit!

Boek in kleine oplage drukken: doorlooptijd

Wij werken alleen met drukkerijen die gespecialiseerd zijn in boeken en magazines. Dat betekent niet alleen dat de beste kwaliteit boeken worden gedrukt, maar dat we ook tot in detail hebben gekeken naar de processen van het drukken van boeken. Hoe beter en moderner de processen zijn ingericht, hoe beter de kwaliteit en, niet onbelangrijk, hoe korter de doorlooptijd wordt van het drukken van jouw boek. Ook al zijn het maar 1 of 10 boeken. En wij weten hoe belangrijk het is dat de boeken snel worden gedrukt en geleverd. Voor paperback drukken we de boeken gemiddeld in 2 – 3 werkdagen en de hardcovers duren 1 – 2 werkdagen langer. Tel daar 1 dag bezorging bij en je hebt binnen een week de beste kwaliteit boeken in huis! Ook wanneer je bijvoorbeeld 200 boeken bestelt, zal de doorlooptijd bijzonder kort zijn.

Boek in kleine oplage drukken: kosten

Als een van de weinige partijen in Europa hebben wij ervoor gekozen om de drukkosten van 1 boek of magazine extreem laag te houden. Daardoor is het voor iedereen mogelijk om zelf boeken te maken en te laten drukken. En bestel je meer dan 2 exemplaren dan geniet je al van onze aantrekkelijke volumekortingen. 

Als voorbeeld: A5, paperback, zwart-wit binnenwerk, HVO wit papier, 60 pagina’s:

1 - 23 - 910 - 4950 - 99100 - 249250 - 499500 +
€7,83
Per boek
€7,29
Per boek
€7,03
Per boek
€6,59
Per boek
€6,29
Per boek
€5,94
Per boek
€5,31
Per boek

Je ziet hoe betaalbaar het drukken van boeken kan zijn, ook al bestel je maar 1 exemplaar (Noot: prijzen zijn inclusief BTW). Meer weten over onze aantrekkelijke prijzen?

Boek in grote oplage drukken: doorlooptijd

De doorlooptijd van offsetdruk is altijd wat langer dan de doorlooptijd van digitaal printen. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er bij offsetdruk perscapaciteit moet worden gereserveerd, dat er drukplaten moeten worden gemaakt en dat deze moeten worden gespannen op de pers. De gemiddelde doorlooptijd ligt rond de 2 – 3 weken, waarbij de grootte van de oplage niet uitmaakt. Heb je snel veel boeken nodig? Dan raden we altijd digitaal printen aan. Heb je veel boeken nodig en heb je de tijd? Ga dan voor offset!

Boek in grote oplage drukken: kosten

Naarmate je meer boeken laat drukken zakken de kosten per exemplaar. Dat is logisch. Bij offset zijn er in het begin de hogere aanloopkosten, zoals het maken van de drukplaten en het arbeidsintensieve spannen van de drukplaten op de pers. Maar als dat eenmaal is gebeurd en de rol papier raast met hoge snelheid door de drukpers, dan begrijp je dat de kosten per boek laag zullen zijn wanneer je bijvoorbeeld 500 boeken laat drukken. Het omslagpunt van de kosten ligt ergens rond de 400 exemplaren. Dat is het moment om over te stappen van digitaal printen naar offsetdruk. Wil jij een grote oplage laten drukken en ben je benieuwd naar de kosten? Neem dan contact met ons op!

Tot slot

24bookprint drukt de boeken die jij wenst. In de aantallen die jij wenst. Paperback en hardcover. In zwart-wit of kleur en met de papiersoort die bij jouw boek past. Of het nu een familieboek is, een lesboek, een proefschrift, een roman, een kookboek of een fotoboek, wij drukken het voor je. Wij staan voor topkwaliteit boeken, magazines en rapporten. Of je nu 1 boek laat drukken of duizend, wij begeleiden het proces van A tot Z. Ons platform ondersteunt je bij het opmaken en uploaden van je binnenwerk, het plaatsen van de bestelling en we informeren je over de voortgang. We zorgen ervoor dat de boeken netjes bij jou of jouw klanten worden bezorgd.