Boek drukken

Snel en goedkoop je boek laten drukken

24bookprint is de partner voor het drukken van al jouw boeken, magazines, lesmateriaal, scripties en nog veel meer. We werken alleen met de beste en gespecialiseerde boekdrukkers, we bieden korte levertijden en je krijgt de laagste prijs. Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor. Start vandaag nog!

Van 1 exemplaar tot heel veel boeken laten drukken

Of je nu 1 exemplaar wil laten drukken of je wil een hele grote oplage laten drukken, 24bookprint maakt het mogelijk voor je. Door de techniek van digitaal printen zijn hele kleine oplages mogelijk waarbij jouw boek al vanaf 1 exemplaar goedkoop kan worden gedrukt. Het grote voordeel is dat je nooit meer een grote voorraad boeken hoeft te hebben. Dat vermindert het risico van een verouderde of onverkoopbare voorraad en je kunt op ieder gewenst moment jouw boek actualiseren. Zo beschik je altijd over de meest recente versie. 

Heb je direct een grote voorraad nodig? Dan is dat geen enkel probleem. Vanaf circa 400 stuks stappen we over op offset druk. Een andere druktechnologie die een iets langere doorlooptijd heeft, circa 2 tot 3 weken, maar wel voor een nog lagere prijs zorgt! Meer weten over het laten drukken van een kleine of grote oplage?

Welk boek wil jij laten drukken?

Jij bepaalt hoe jouw boek eruit komt te zien. Of het nu het drukken van je scriptie, proefschrift, cursusboek, lesmateriaal, roman, enzovoort betreft, we hebben een oplossing voor je. Je kunt kiezen tussen een paperback omslag of een hardcover uitvoering. Die laatste is wat duurder, maar geeft je boek ook een luxe uitstraling. Dan kies je het formaat, we bieden een hele reeks aan formaten van staande, vierkante en liggende boeken. Je kunt kiezen uit 3 papiersoorten: HVO wit papier (80 grams), Semi-glans papier (115 grams) en Crème papier (Roman, 90 grams). Uiteraard bepaal jij of het binnenwerk in kleur of zwart-wit is, waarbij wij alleen de pagina’s waar kleur op staat extra berekenen.

gedrukte boeken

Zo eenvoudig is het laten drukken van je boek

Door onze jarenlange ervaring met printing on demand hebben we het proces zo ingericht dat jij stap voor stap begeleid wordt. Je hoeft geen technische kennis te hebben, ons platform voert alle nodige controles uit zodat we weten dat jouw bestanden goed kunnen worden gedrukt. De stappen zien er in vogelvlucht als volgt uit:

 1. Account aanmaken

  Maak jouw gratis 24bookprint account aan en activeer het account

 2. Nieuw boek maken

  Klik op ‘Nieuw boek’, kies de omslag, formaat, papiersoort en of je boek kleur of zwart-wit is (de omslag is altijd in kleur)

 3. Binnenwerk uploaden

  Upload je binnenwerk als PDF; moet je het binnenwerk nog maken? Ons platform ondersteunt je daarbij

 4. Omslag uploaden

  Upload je omslag of maak deze met onze gratis Cover Designer

 5. Drukken!

  Controleer je bestanden en bestel je boek! Wij drukken je bestselling en sturen het naar je gekozen adres.

 

Indien je bestanden al gereed zijn, dan kun je binnen een paar minuten je boek al bestellen en een paar dagen later ontvangen. Moet je het binnenwerk en de omslag nog maken? Geen probleem. Ons platform ondersteunt je bij iedere stap en als je er echt niet uitkomt dan staan wij voor je klaar! Het proces in detail bekijken?

Moet je je boek nog maken?

Indien je je boek nog helemaal moet maken dan is dat geen enkel probleem. Jouw boek bestaat straks uit twee onderdelen: het binnenwerk en de omslag. Beide zijn aparte bestanden. Voor het binnenwerk kun je met iedere tekstverwerker, zoals Word of Pages, of opmaakprogramma, zoals InDesign, werken. Je maakt een PDF van je binnenwerk en uploadt deze. We bieden je tijdens deze stap een hele trits aan tips, zowel op het gebied van het schrijven als op de opmaak van je binnenwerk. Deze tips zorgen ervoor dat het maken van jouw boek gemakkelijk is. De omslag kun je zelf maken en uploaden, je kunt deze ook met onze geavanceerde Cover Designer maken. Ook hier geldt weer: we ondersteunen je met diverse tips.

binnenwerk uploaden

Boek drukken: kosten

We zijn er trots op dat we extreem lage prijzen kunnen berekenen. Veel klanten zijn altijd weer verbaasd hoe goedkoop het drukken van een boek is (veel goedkoper dan de copyshop). Een boek kun je al vanaf €7,40 kopen en al vanaf 3 stuks gelden aantrekkelijke volumekortingen. Jij bepaalt uiteindelijk wat jouw boek kost. Dit hangt af van de uitvoering die je kiest: paperback of hardcover, formaat, papiersoort, kleur of zwart-wit binnenwerk en het aantal pagina’s. We hebben al deze factoren netjes op een rijtje voor je gezet, je kunt natuurlijk ook gelijk naar de prijscalculator gaan!

Boek drukken: levertijden

Op het moment dat jij een bestelling hebt geplaatst treden er diverse processen in werking. We zorgen ervoor dat de drukkerij over de meest recente bestanden van jouw boek beschikt en sturen de bestelinformatie zoals het aantal boeken en het afleveradres. Deze processen zijn vergaand geautomatiseerd en binnen enkele uren wordt je binnenwerk al gedrukt. Parallel aan het binnenwerk wordt de omslag gedrukt waarna deze worden samengevoegd. De totale doorlooptijd voor een paperback is gemiddeld 3 tot 5 werkdagen, inclusief verzending. Een hardcover boek duurt 1 tot 2 werkdagen langer. Zodra jouw bestelling is verzonden, ontvang je een verzendbevestiging met track en trace code zodat je jouw bestelling kunt volgen. In de verzendbevestiging en in je account kun je ook de factuur bekijken en downloaden. 

 

We drukken boeken in heel Europa en verder!

Werk je internationaal? Dan hebben wij een aantrekkelijke oplossing voor je! We hebben een uitgebreid print netwerk in Europa en drukken de boeken dus ongetwijfeld in de buurt waar jij ze wil hebben. Op dit moment drukken we boeken in Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Italië. Dankzij dit verfijnde netwerk zijn de doorlooptijden kort en de verzendkosten laag!

druklocaties 24bookprint

Ik heb net m'n bestelling ontvangen, en ik ben echt onder de indruk! Een boek drukken kun je dus helemaal zelf.

Linda de Vries, Studente Erasmus Universiteit Rotterdam